Antoni Roca Várez a Alaior

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM, convidat pel Centre d’Estudis Locals d’Alaior, trasllada l’exposició ‘Antoni Roca Vàrez (1866-1925): pioner de la fotografia amateur a Menorca’, a la Sala de Cultura Sant Diego d’Alaior. L’exposició es presentarà el dijous 22 de febrer a les 19.30 h.

En el marc de les XIV Jornades de d’Història i Patrimoni Local de Menorca, es podrà veure l’exposició que repassa part del llegat fotogràfic d’Antoni Roca Várez (1866- 1925). Les fotografies, conservades pels seus hereus, han estat cedides i dipositades en gran part a l’Arxiu d’Imatge i So per a la seva digitalització, catalogació, restauració i millor conservació.

Antoni Roca Várez fou un intel·lectual maonès que es dedicà a la docència i que també destacà en moltes altres activitats que es podran descobrir a través dels textos que acompanyen la mostra. Però el que es vol destacar amb aquesta exposició és la seva afició a la fotografia. Aquesta activitat el duu a fotografiar la seva vida quotidiana i el seu entorn més proper a través de les excursions que feia amb els seus amics o amb les associacions maoneses a les que pertanyia. A més, Antoni Roca, utilitza la gran majoria de vegades una càmera que obté fotografies estereoscòpiques de gran qualitat que ens permeten veure, ajudats d’un visor, imatges d’inicis del segle XX en tres dimensions.

L’exposició, a través de diferents panells explicatius i de fotografies, vol mostrar com era Menorca i la seva societat als inicis de segle XX, i també donarà la possibilitat de gaudir en visió estereoscòpica d’algunes de les fotografies exposades.

La mostra restarà a la sala de Cultura Sant Diego fins l’11 de març, en horari de dilluns a divendres de 18.30 a 20.30 h i dissabtes, diumenges i festius de 10 a 13 h i de 18.30 a 20.30 hores.