INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA D’ANTONI ROCA VÀREZ

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM ha inaugurat l’exposició ‘Antoni Roca Vàrez (1866-1925). Pioner de la fotografia amateur a Menorca’ dijous 18 de maig a les 19:00 hores a la sala d’actes de can Victori.

L’exposició mostra el llegat fotogràfic d’Antoni Roca Várez (1866- 1925 ) conservat pels seus hereus i cedit i dipositat en gran part a l’Arxiu d’Imatge i So per a la seva digitalització, catalogació, restauració i millor conservació.

Antoni Roca Várez fou un intel·lectual maonès que es dedicà a la docència i que també destacà en moltes altres activitats que es podran descobrir a través dels textos que acompanyen la mostra. Però el que volem destacar principalment d’Antoni Roca és la seva afició a la fotografia. Aquesta activitat el duu a fotografiar la seva vida quotidiana i el seu entorn més proper a través de les excursions que feia amb els seus amics o amb les associacions maoneses a les que pertanyia. A més, Antoni Roca, utilitza la gran majoria de vegades una càmera que obté fotografies estereoscòpiques de gran qualitat que ens permeten veure, ajudats d’un visor, imatges d’inicis del segle XX en tres dimensions.

L’exposició, a través de 5 panells explicatius i més de 20 panells de fotografies, vol mostrar com era Menorca i la seva societat als inicis de segle XX, i també donarà la possibilitat de gaudir en visió estereoscòpica d’algunes de les fotografies exposades.

La mostra restarà a l’arxiu fins 22 de setembre i després itinerarà per alguns pobles de l’Illa.

Coincidint amb el programa de Maó + flors l’exposició també estarà oberta el dissabte 20 de maig de  10 a 14 h i de 17 a 21 hores i diumenge 21 de 10 a 14 hores.