Josep M. Vidal Hernández: Fotografia 1970-1983

Josep M. Vidal (Maó 1939) és un dels intel·lectuals més rellevants de Menorca el qual ha dedicat la seva vida al coneixement, la cultura i la ciència, sempre des del convenciment que el seu saber i el d’altres erudits ha de ser transmès a la resta de la societat.

Llicenciat en Ciències Físiques, és el coordinador científic i màxim responsable de l’Institut Menorquí d’Estudis des de la seva creació i Director de l’Enciclopèdia de Menorca, obra magna que du a terme des de l’Obra Cultural de Menorca des de fa més de vint-i-cinc anys sense cap tipus de compensació econòmica però amb la mateixa il·lusió que el primer dia. És membre de gran nombre d’associacions culturals a l’illa i fora d’ella, en algunes de les quals ha exercit càrrecs d’importància. Es defineix com a  historiador de la ciència i ha escrit diverses biografies i llibres de diverses temàtiques. Cal destacar que va ser un dels coordinadors dels treballs per obtenir el títol de Menorca Reserva de la Biosfera i que ha obtingut premis com el Ramon Llull o el Pere Prats.
Però aquí no s’acaba el personatge; la seva passió per la fotografia també l’ha acompanyat al llarg de tota la seva vida. Ja des de molt petit va aprendre a utilitzar la màquina fotogràfica que li havia regalat el seu pare i fotografià els primers paisatges.  I al llarg de la seva vida sempre ha mantingut aquesta afecció, – ja que ell manifesta que no és un professional -, a fotografiar un moment, una posta de sol, un vaixell, una planta, un concert… sempre artísticament.

Vidal ha donat més de 30.000 fotografies a l’Arxiu d’Imatge i So perquè siguin catalogades, digitalitzades i conservades. En aquesta exposició solament hi ha exposada una petita part d’aquest gran fons i s’han escollit les fotografies que fan referència als anys en que fotografiava en blanc i negre, entre finals dels seixanta i principis dels vuitanta. El propi autor comenta els temes de l’exposició recordant el temps en què varen ser realitzades i els protagonistes de les fotografies. També acompanyem aquesta mostra amb una projecció que ens permetrà conèixer amb més profunditat la figura de l’intel·lectual i del fotògraf, així com gaudir de la seva senzillesa i genialitat.

Accedeix al cartell de l’exposició: Cartell (JPG)