Exposició: Flors. Fotografies de Miguel Cao

Enguany l’Arxiu participa amb Maó + Flors amb una exposició fotogràfica d’un dels nostres fons. A la sala d’actes de Can Victori podreu veure les fotografies de flors fetes per Miguel Cao: Tot un repàs a les flors del camp menorquí.

L’exposició s’inaugurarà demà dimarts 17 a les 20 h. i estarà oberta fins diumenge.

Horari de dia 17 a dia 22 de maig: de dimarts a divendres de 10 a 13 i de 17 a 20 hores

                                                                     cap de setmana de 10 a 14 i de 17 a 20 hores

Esperam que us agradi!!!

Cartell MAÓ

 

Exposició MIRADES OBERTES A LA NATURA. FOTOGRAFIA

Cartell mirades_menorca

 

El proper dijous 9 d’abril, a les 19 h a la Can Victori (Camí des Castell, 28 de Maó), es presenta l’exposició MIRADES OBERTES DE LA NATURA, organitzada i produïda per l’Institut d’Estudis Baleàrics i que arriba a Menorca després d’haver passat per Palma i Eivissa.
L’exposició consta d’un seguit d’imatges de la natura de les Illes des del punt de vista de 12 fotògrafs (entre els quals 2 de menorquins, Antoni Cladera i Marc Allès).

L’exposició romandrà oberta, a la nostra seu, des del dia 9 d’abril fins al 21 de maig, en l’horari de l’arxiu (de dimarts a divendres, de 10 a 13 i de 17 a 20 hores).

Presentació documental “El retrat oblidat de Diego Monjo”

!cid_4A775976-6CEB-4C5B-AC9A-8D8571CCD136

El proper dijous dia 26 de febrer a les 20h presentarem el curt documental “El retrat oblidat de Diego Monjo” a l’Arxiu d’Imatge i So del CIM.

El documental ha estat produït pels alumnes assistents al taller de cinema documental dirigit pel realitzador Cristian P. Coll i el documentalista Macià Florit des Far Cultural. Us hi esperam!!

Taller de Cinema documental a l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca

Cartell Doc 2014 enviar

Projecció El vent de l’illa

Hola, món!

Us donem la benvinguda al WordPress. Aquesta és la vostra primera entrada. Editeu-la o suprimiu-la, i després comenceu a publicar!

Exposició "Passejant per l’arqueologia de Menorca"

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca obrirà al públic el proper 9 d’abril l’exposició “Passejant per l’arqueologia de Menorca” tot coincidint amb la celebració del I Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial que es celebrarà a Maó del 9 al 13 d’abril de 2012 al Teatre Principal, organitzat pel Consell Insular de Menorca i la Universitat Complutense de Madrid.

La mostra inclou un conjunt de fotografies que reflecteixen les característiques del patrimoni arquitectònic de la prehistòria menorquina a través d’una tria de fotografies que formen part d’alguns dels fons fotogràfics que custodia l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca.

Presentació llibre "La imatge de Menorca".

Presentació amb debat del llibre La imatge de Menorca: canvis en el paisatge durant el segle XX.
A la introducció del llibre La imatge de Menorca: canvis en el paisatge durant el segle XX se’ns explica quines són les diferències entre muntar una exposició – la qual vam poder gaudir durant l’any 2009 -, i fer un llibre sobre aquesta mateixa exposició. L’avantatge que et proporciona el format llibre és l’aprofundiment amb la qual pots tractar els temes. Totalment d’acord.
Veure com la nostra illa ha anat canviat sempre resulta interessant. Tots conservem imatges que amb el temps han canviat, però pocs ens en recordem de com era la nostra illa quan va començar l’auge del turisme. Però no és només la imatge la que ha canviat, també és la visió que es té de la nostra illa, els moviments socials…
Aquest llibre, que es presentarà el divendres 10 de juny a les 20 hores a la Biblioteca Rubió Tudurí pretén afegir un punt més a aquesta exposició i llibre: el debat entre alguns dels autors que han participat en la seva creació. Debat obert que ens permetrà conèixer de primera mà opinions diverses.

Cercle Artístic de Ciutadella

Dia 11 de maig de 2011 l’Arxiu d’Imatge i So i el Cercle Artístic de Ciutadella van signar un contracte de donació en el qual hi consta que l’entitat cedeix a l’Arxiu el fons d’enregistraments sonors dels diferents actes organitzats per l’entitat el qual consta d’unes 385 cintes en format cassette i que van des de l’any 1989 fins l’actualitat.
L’AISM va fer entrega d’una còpia digitalitzada a l’entitat el mateix dia de la signatura.

Club Tenis Mahón

El Club Tenis Mahón va donar el seu fons a l’Arxiu d’Imatge i So del Consell Insular de Menorca.
El fons catal·logat, conservat i digitalitzat data de l’any 1965 al 1994 i consta d’uns 500 positius.
El contracte va ser signat el dia 12 d’abril pel president de l’entitat esportiva, Jesús García Guillén, i pel director insular de Patrimoni del Consell Insular, Amador Marí.